Annons
Nyheter

City nästa i Zlatans eviga pokaljakt

En fortsatt möjlighet att kröna karriären och tiden i Paris S:t Germain med den där pokalen han suktat efter i 15 år? Eller ett nytt, tungt misslyckande? Hur ska det gå för Zlatan Ibrahimovic i Champions League? Det är de vanliga frågorna så här års.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Två ting kan slås fast inför onsdagskvällens första kvartsfinalmöte mot Manchester City på Parc des Princes:

Ibrahimovic har aldrig varit bättre, aldrig lika farlig. Med 30 mål i franska ligan - totalt står han på 38 mål - har han tangerat sitt målrekord under en ligasäsong och har flera matcher på sig att slå det.

Annons

Paris SG har aldrig haft ett starkare lag. Ligatiteln säkrades för flera veckor sedan och avståndet ned till tvåan Monaco är monumentalt.

Stål till stil

Dessutom var 2 x 2-1 mot Chelsea i åttondelsfinalen en klar vink om att det, förutom en förfinad stil, lagts rätt mycket mer stål till Laurent Blancs gäng den här säsongen. City, däremot, är en paradox. Trots påfyllnad av spelare av högsta kaliber till varje säsong klarade klubben inte att utmana om titeln i Premier League - men lyckades äntligen passera gruppspelet i Champions League och är i kvartsfinal för första gången.

Vad det säger om styrkeförhållandet mellan klubbarna just nu är oklart, men Citys Samir Nasri menar att det är PSG som har den största pressen på sig.

””

Med tanke på att det är tveksamt om målvakten Joe Hart och mittfältaren Yaya Touré kan spela och Vincent Kompany definitivt missar matchen, har Nasri en poäng.

Hysterisk form

Han kunde även ha nämnt Zlatan Ibrahimovics hysteriska form, senast bekräftad genom hattricket mot Nice i helgen.

I samband med landskampen mot Tjeckien i påskas gjorde han klart att han spelar ut sitt kontrakt med PSG. Vad som händer sedan är högst oklart.

””

Varpå Blanc naturligtvis fick mängder med frågor i ämnet.

””

Stärkt Real

Annons

Real Madrid besöker Wolfsburg i onsdagskvällens andra kvartsfinal. Real kommer stärkt av El Clásico-segern mot Barcelona på Camp Nou.

””

Wolfsburg har det tuffare. Fjolårets tvåa i Bundesliga ligger bara åtta och 0-3 mot Bayer Leverkusen var inte det uppbyggliga resultat laget önskat sig inför mötet med Real.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons