Annons
Nyheter

Dahlkvist sänker gärna USA igen

Hope Solo gick åt ena hållet. Lisa Dahlkvist sköt kyligt åt det andra. Och plötsligt var Sverige i OS-semifinal i stället för förhandsfavoriten USA. - De är nog lite revanschsugna nu, säger Dahlkvist inför torsdagens träningslandskamp. USA hade vunnit två raka OS-guld.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

USA hade vunnit två raka OS-guld. Men efter en taktisk triumf och ett straffdrama var det Sverige som gick vidare från OS-mötet i Rio de Janeiro förra sommaren.

Det stod 1-1 efter full tid och förlängning. Straffar väntade.

Annons

Och efter det att Hedvig Lindahl bäddat med starkt målvaktsspel hamnade avgörandet hos Lisa Dahlkvist. Med en kylig straff - en bedrift hon sedan dessutom upprepade i semifinalen mot Brasilien - tog sig Sverige mot förhandstipsen vidare från rysaren.

””
””

Tufft motstånd

På torsdagskvällen möts lagen igen, på Gamla Ullevi i Göteborg. Det blir en bra värdemätare inför EM-sommaren. Inte minst eftersom Sverige redan i premiären får möta Tyskland - en repris av OS-finalen.

””
””

Matchen mot USA är en av de sista chanserna att spela ihop laget inför sommarens mästerskap. I nästa vecka väntar en landskamp mot Skottland i Växjö, sedan har Sverige bara en match i början av juli kvar innan det bär av mot Nederländerna.

Inget underläge

Det svenska OS-silvret har givit mersmak inför EM. Men det gäller att ta framgångssagan i Rio de Janeiro på rätt sätt, konstaterar Lisa Dahlkvist. Sverige är rankat som tredje bästa europeiska lag efter Tyskland, Frankrike och England, men kan inte räkna med några enkla matcher mot de två andra lagen i gruppen: Italien och Ryssland.

””
””

TT: Det går inte att slå ur underläge längre, menar du?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons