Annons
Nyheter

En häftig upplevelse för Andersson

Vändningen mot Frankrike, Ola Toivonens osannolika mål och ledning i VM-kvalgruppen - fotbollslandslagets 2-1 på Friends är däruppe bland de verkligt stora svenska idrottsprestationerna på senare år. En match värd att minnas.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Det är snart ett år sedan landslaget havererade i just Frankrike och eran Erik Hamrén tog slut en bitter kväll i Nice. Då var Andersson redan i gång med arbetet som näste förbundskapten.

Han hade nästan allt emot sig inför VM-kvalet.

Annons

Ett landslag med ett skadat varumärke, utan världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic och trotjänare som Kim Källström, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin och en Erik Johansson som inte längre ville vara med. Frankrike och Nederländerna i samma grupp.

Och när det drog ihop sig till första kvalmatchen mot Nederländerna var Albin Ekdal och veteranerna Martin Olsson och Sebastian Larsson skadade.

Men han hade också mycket med sig.

Chansen att skapa något eget

Chansen att bygga nytt. Låga förväntningar. Inga höga yttre krav att baxa ett nykomponerat landslag hela vägen till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

””
””

"Flyt" fanns också med i hans analys av den osannolika upplösningen mot Frankrike.

””

En ovanlig upplevelse

””

Tur är också något man förtjänar.

På kort tid har Andersson och staben runt honom sålt in sina idéer till spelartruppen och fått ett unisont gensvar. Spelarna uppskattar hans rakhet, tydlighet, taktiska koncept och att laget i alla lägen kommer före jaget. När såg vi ett svenskt landslag med två anfallare som jobbade så hårt som Ola Toivonen och Marcus Berg?

Fyra matcher återstår, varav tre borta och närmast Bulgarien den 31 augusti och Vitryssland några dagar senare.

Annons

Sedan Luxemburg hemma.

Tre matcher som avgör om landslaget åker till Amsterdam och mötet med Nederländerna för att spela om gruppsegern och ett direktavancemang till VM som gruppvinnare eller om andraplatsen och ett playoff i november.

Fick besked av Granqvist

Just nu leder Sverige gruppen.

Det visste inte Janne Andersson och i hans förhållningssätt till arbetet med landslagets utveckling betyder det...

””
””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons