Annons
Nyheter

Ericson: "Nöjd med uträttat ärende"

Han är sedan länge mer än bara "Åbys" grabb. Avgående U21-förbundskaptenen Håkan Ericson har inte längre något att bevisa. - Jag är nöjd med uträttat ärende, säger guldtränaren inför sitt sista EM-slutspel.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Efter sex år som förbundskapten står Håkan Ericson inför sitt sista mästerskap med U21-landslaget. Något han helst inte vill prata om. Fokus måste ligga på det stundande EM-slutspelet i Polen, menar han.

””

"Fanns en besvikelse"

Annons

Egentligen ville han inte sätta punkt nu. Ericson lade fram förslaget att köra på i två år till och sedan ha en utvecklingstjänst på förbundet. Svenska fotbollförbundet gav förslaget nobben - samma besked fick Ericson kring jobbet som förbundskapten för A-landslaget efter avgående Erik Hamrén.

””

Sommaren 2015 gjorde Sverige det omöjliga och vann U21-EM i Tjeckien. En ny generation - Simon Tibbling är den ende spelaren i årets trupp som fick speltid i Tjeckien - ska nu försöka försvara titeln. Sverige inleder EM i Polen den 16 juni mot England.

TT: Finns det en övertro bland det svenska folket att Sverige ska ta guld igen nere i Polen?

””

U21 har blivit ett begrepp

Han gläds över det stora intresset för U21-landslaget. Ett intresse som exploderade under guldsommaren 2015.

””

Hur det går i Polen återstår att se, men inför mästerskapet är Ericsons facit ett EM-guld, två EM-slutspel, tre vunna kvalgrupper av tre möjliga och deltagande i OS-turneringen i Brasilien förra sommaren.

””

"Någon vet vem Håkan är"

För 15 år sedan sade han i en intervju att den dagen media "bara skriver Håkan Ericson i tidningen har man kanske presterat något". Det sades med glimten i ögat med tanke på arvet från hans far Georg "Åby" Ericson. "Åby" förde klassiska IFK Norrköping till fem SM-titlar och som förbundskapten tog han Sverige till två raka VM-slutspel under 1970-talet.

TT: Är du där nu?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons