Annons
Nyheter

Eriksson hoppar av SOK-kandidatur

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson väljer att hoppa av kandidaturen som ordförande i Sveriges olympiska kommitté, SOK.(TT)
Publicerad 12 april 2016

I ett pressmeddelande skriver Eriksson bland annat:

"Ett av skälen till förfrågan från några olympiska specialidrottsförbund var en önskan att en samlad idrottsrörelse ska stå redo att agera om/när politikerna bestämmer sig för att sikta mot ett OS i Stockholm 2026. De sonderingar som gjorts därefter visar att åtskilliga - men långt ifrån alla - olympiska specialidrottsförbund anser att tiden för en personunion på ordförandestolen mellan RF och SOK inte är mogen."

Annons

"Dessutom anser åtskilliga specialidrottsförbund att de inte getts önskad tid att tänka över vad som är bäst för idrottsrörelsen i och med Stefan Lindebergs plötsliga besked om avgång. Det är något som jag som ordförande för RF har respekt för."

Eriksson ger även Hans Vestberg sitt stöd:

"Hans har enligt min mening kapacitet för att göra en stark insats som ordförande för SOK. Härtill kommer att han enligt egen utsago är redo att avsätta den tid som krävs från sitt ansvarsfulla ordinarie arbete."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons