Nyheter

"Går in med inställningen att vinna"

Matematiken kan bli avgörande för en OS-kvalplats. En knapp förlust mot Spanien är dock inget Sverige kan planera för. - Vi måste gå in med inställningen att vinna, säger förbundskaptenen Ola Lindgren. Sexmålsledning fram till slutskedet av den första halvleken.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Sexmålsledning fram till slutskedet av den första halvleken. När OS-kvalmötet med Slovenien var över efter 60 minuter i Malmö Arena lyste det dock endast 24-23 till Sveriges favör på resultattavlan.

””

Poäng ger OS-biljett

De slovenska spelarna firade OS-platsen redan efter förlusten mot Sverige, men säkrar den formellt först vid seger mot kvalgruppens stryklag Iran på söndagen. Sverige är 60 minuter från att få göra samma resa. Poäng mot Spanien i den avslutande matchen och OS-platsen är säkrad. Det kan till och med bli förlust - dock inte med mer än två mål.