Annons
Nyheter

Golden State tog hem NBA-titeln

I fjol snavade Golden State på mållinjen. I år var det till slut inget snack. Efter 129-120 i den femte finalmatchen mot Cleveland säkrade Golden State NBA-titeln i basket för andra gången på tre år. Cleveland och Golden State möttes i NBA-final för tredje året i rad.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Cleveland och Golden State möttes i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1-3 i matcher, i bäst av sju.

Inför nattens match var förutsättningarna desamma, men den här gången gick det inte att stoppa Golden State trots att Clevelands stjärnduo LeBron James (41 poäng i matchen) och Kyrie Irving spelade högklassigt på nytt.

Annons

Kunde inte sova

””

Golden State vann med 4-1 i matcher och Durant utsågs till hela NBA-slutspelets mest värdefulla spelare. Han kom till Golden State från Oklahoma inför säsongen, och det här var hans första NBA-titel.

””

Nytt rekord

I finalspelet har han i snitt gjort 35,2 poäng per match och i den femte finalen var det precis som tidigare han (39 poäng) och Stephen Curry (34) som ledde laget poängmässigt.

””

Golden State slog rekord med 15 segrar i rad i slutspelet innan Cleveland bröt segersviten i finalmatch fyra. Utan den förlusten hade Golden State som första lag i historien kunnat gå obesegrade genom hela slutspelet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons