Nyheter

Norling kritisk efter förlust i Göteborg

IFK Göteborg vände och vann med 2-1 i en dramatisk match mot AIK, som först fick en tidig ledning och sedan ett mål underkänt på tilläggstid. Efteråt var AIK-tränaren Rikard Norling mest besviken på sina egna spelare.(TT)
Publicerad 10 augusti 2017

Det tog nästan tre månader innan det blev dags för årets allsvenska möte mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi, matchen som blev uppskjuten den 18 maj på grund av ett misstänkt försök till matchfixning.

Sedan dess har ett ojämnt Göteborg hamnat långt från toppstriden, trots att man hittills inte förlorat på hemmaplan.

Tolv efter Malmö

AIK, på tabellens andraplats, försöker göra avståndet till klart serieledande Malmö FF så litet som möjligt. Nu såg Göteborg till att AIK fortfarande är hela tolv poäng efter Malmö.

Amin Affane, en gång fostrad i Göteborgsklubben Lärje/Angered, gav AIK ledningen med en snygg frispark i fjärde minuten. AIK dominerade en stund, men började slarva i passningsspelet och släppte allt mer greppet om matchen.

Mål av Søren Rieks och Mikael Boman gav IFK Göteborg 2-1 efter paus, båda gångerna sedan "Blåvitt" lyft fram bollar mot AIK:s försvar. Hemmalagets bestämdhet och kampvilja gav utdelning.

Hög spark

I slutet tryckte AIK på för en kvittering. På tilläggstid sköt Henok Goitom bollen i mål i en rörig situation, men domarna gav en frispark till IFK Göteborg.

””

AIK-tränaren Rikard Norling tvivlar på att domarens beslut var rätt. Men han riktar hellre fokus mot sina egna spelare. Norling tycker sig se en brist på engagemang.