Annons
Nyheter

Hanson: "Jag kan inte leva i det gamla"

Golfstjärnan Peter Hanson har lämnat det förflutna för att hitta tillbaka till sitt gamla jag. I veckan gick flyttlasset hem till Sverige efter åtta år i USA. - Jag kan inte leva för mycket i det gamla, säger 39-åringen. Huset i Florida är sålt.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Huset i Florida är sålt. Möbler och andra prylar har fraktats över Atlanten i containrar. Lagom till helgens spel i Nordea Masters landade även frun Sanna och barnen Stella, 10, och Tim, 6, i Sverige för att se Peter Hanson lira den svenska Europatourtävlingen på Barsebäck.

””

"Blev väldigt frustrerad"

Annons

Han ligger ett under efter två dagars spel i Skåne och kroppen känns bra nu, säger han. Yrket som golfproffs är ett slitsamt sådant. Allt nötande på rangen och allt spel på tourerna runt om i världen har gjort att han gnidit sönder diskarna i ländryggen.

””

Hanson har blivit med sina spelrättigheter på USA-touren och har därför fått rikta in sig på spel på Europatouren de senaste säsongerna. Till slut blev det ändå ohållbart att ha USA som bas med alla långflygningar till tävlingarna i andra delar av världen.

””

Något försök att återerövra ett PGA-kort på andra sidan Atlanten kommer han inte att göra.

””

"Ville gripa i varje halmstrå"

För fem år sedan spelade Hanson Ryder Cup - liksom två år innan - vann två gånger på Europatouren, slutade trea på majortävlingen US Masters och var i slutet av 2012 rankad som nummer 17 i världen.

Nu återfinns han på plats 192 på världsrankningen. Till slut insåg 39-åringen att vägen tillbaka till den övre delen av världstoppen inte går via en bas i USA. Även om det tog ett tag att komma till den insikten.

””

Efter Nordea Masters ska han vila och "tömma några containrar". Sedan blir det träning med fokus på Europatourtävlingen i München och de tre stortävlingarna France Open, Irish Open och Scottish Open. Bra resultat där och skåningen kan få spela majortävlingen British Open i juli.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons