Annons
Nyheter

Uppgifter: Guldfavorit drabbad av magsjuka

Usain Bolt ska få en arvtagare på 200 meter. Men det blir inte guldfavoriten Isaac Makwala. Världens snabbaste i år dök aldrig upp till försöken. Usain Bolt gjorde sitt sista individuella lopp i 100-metersfinalen i London-VM.(TT)
Publicerad 7 augusti 2017

Usain Bolt gjorde sitt sista individuella lopp i 100-metersfinalen i London-VM. På dubbla distansen har jamaicanen vunnit samtliga titlar i VM och OS sedan Peking 2008. Men 2017 kommer guldet att tas av någon annan.

Årets snabbaste man på distansen blir dock inte Bolts arvtagare. Botswaniern Isaac Makwala, som har sprungit på 19,77 i år, ströks i sitt försöksheat. Några timmar senare bekräftade Internationella friidrottsförbundet att Makwala missade loppet av medicinska skäl. Enligt arrangören har några av nationerna som bor på ett och samma hotell utsatts för magsjuka. Enligt rapporter är Makwala en av dem som drabbats.

Annons

Den förmodade 200-metersduellen mellan 30-årige Makwala och sydafrikanen Wayde van Niekerk (19,84) uteblir därmed. Återstår att se om de möts i finalen på 400 meter - Makwalas favoritdistans och där van Niekerk är regerande världsmästare och olympisk mästare - som avgörs på tisdagen.

I herrarnas trestegskval behövde jättefavoriten Christian Taylor, USA, bara ett hopp för att klara kvalgränsen på 17 meter. Taylors 17,15 var näst längst bakom landsmannen Chris Bernards 17,20. Bara tre hoppare klarade kvalgränsen. Taylor har i år hoppat 18,11 och hans personbästa, från VM i Peking 2015, är 18,21.

Nu siktar han på världsrekordet 18,29 som Jonathan Edwards, numera expert för Eurosport, satte i Göteborg 1995.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons