Nyheter

Jönköpings Södra skrällvann mot MFF

Nykomlingen Jönköpings Södra besegrade Malmö FF. Tidigare Malmö-anfallaren Pawel Cibicki stod som matchvinnare med två mål. - Det är skönt att göra två mål och vinna mot mitt gamla lag, sade han efter 3-2-segern. Det var lapp på luckan när Jönköpings Södra tog emot Malmö FF.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Det var lapp på luckan när Jönköpings Södra tog emot Malmö FF. Det var den första allsvenska fotbollsmatchen på Stadsparksvallen efter 47 år utanför den absoluta eliten.

Fyra minuter in på matchen tystade Malmö-försvararen Rasmus Bengtsson hemmapubliken när han nickskarvade in ett inlägg från Anders Christiansen till 0-1.

””

Den tidigare Malmö-anfallaren Pawel Cibicki skulle visa att släkten är värst. Efter en period med mycket J-Södra trasslade hemmalaget in bollen i motståndarnas straffområde. Där var Cibicki och kunde med tån slå in kvitteringsmålet till 1-1 i matchminut 26.

””

Smylie hittade rätt

Publiken hann knappt sätta sig efter paus innan nästa mål kom. Kaptenen Fredric Fendrich slog en boll snett inåt bakåt till Daryl Smylie som på två tillslag skött ett 20-metersskott i mål till 2-1.

Hemmalaget var inte nöjt där och 62 minuter in i matchen kom Pawel Cibicki fri och kunde chippa bollen över Johan Wiland till 3-1. Hela Vallen stod upp och applåderade.

””

Bara två minuter efter målet försökte Daryl Smylie filma till sig en straffspark, men i stället blåste domaren för frispark. Mittfältaren blev varnad för andra gången och därmed utvisad.

"Inte nöjd"

Malmös inhoppare Guillermo Molins kom fri men missade. På returen kunde Jo Inge Berget slå in bollen i tom kasse till slutresultatet 2-3.