Annons
Nyheter

SM-guld för Sundling och Peterson

För Jonna Sundling var det andra gången, för Teodor Peterson den fjärde. Skidduon från IFK Umeå knep sprintgulden i SM i Söderhamn. - Förhoppningsvis kan jag bli lite snabbare fram till VM, säger Peterson.(TT)
Publicerad 2 februari 2017

Herrsidan bjöd på ett starkt startfält, där Marcus Hellner var det enda toppnamnet som saknades.

Calle Halfvarsson slogs ut redan semifinal. I finalen kunde sedan ingen hota Teodor Peterson, som dominerade loppet och vann före Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson.

””
Annons

Westberg VM-drömmer

Den 28-årige guldmedaljören säger att han är "precis där han vill vara" med mindre än en månad kvar till VM i Lahtis. Silvermedaljören Westberg kan samtidigt bara hoppas på att över huvud taget bli uttagen när truppen presenteras på söndag.

””

Karl-Johan Westberg konkurrerar bland annat med Emil Jönsson om de sista VM-platserna. Jönsson, som tog ett överraskande SM-guld på 15 km, fick nöja sig med en fjärdeplats i sprinten.

Sundling före Öberg

På damsidan saknades Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter. Därmed var det upplagt för Jonna Sundling, som försvarade sitt guld från förra året. Sundling vann före Jennie Öberg och Evelina Settlin och kan känna sig säker på en plats i VM-truppen. Själv vill hon inte ta ut VM-biljetten i förskott:

””

22-åringen, som tog SM-brons på 10 km, har varit i två världscupfinaler i sprint tidigare i vinter.

””

I SM väntar nu en vilodag på fredagen, innan det är dags för stafetter och skiathlon i helgen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons