Annons
Nyheter

Kalla satsar på bekant OS-upplägg: "Inspirerande"

OS är det stora målet. Då vet Charlotte Kalla vad som krävs för att mästerskapet ska bli en framgång: Tidigare beprövade träningsrutiner. - Det är inspirerande och en boost att det har fungerat tidigare, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017

Charlotte Kalla har precis lämnat ett nio dagar långt träningsläger i jämtländska Vålådalen, som bjudit på vackra och inspirerande omgivningar att träna i. Lägret har Kalla gjort med den svenska landslagstruppen - i vanliga fall tränar hon med sitt egna team.

Men att få träffa de andra tjejerna gjorde henne gott:

””
Annons

Vet vad som krävs

I februari vankas det stora målet: OS i Pyeongchang, Sydkorea. Kalla är en erkänt duktig mästarskapsåkare och att pricka formen inför dessa. Hon har tagit medaljer i samtliga OS och VM sedan Liberec 2009.

Hon vet av den goda erfarenheten vad som krävs för att för att återupprepa det hon tidigare presterat i mästerskap.

””

Träningen har svarat väl

Sommaren för Kalla, och för de andra längdåkarna som förbereder sig inför kommande OS-säsong, innebär inte en tillvaro med goda möjligheter till att slå sig ner i en solstol och dega dagarna i ända.

Nej, sommaren är en av de tuffaste träningsperioderna de utsätter sig för.

Kalla beskriver träningsperioden som lyckad, utan några större skade- eller sjukdomsbryderier i bagaget, som satt käppar i försäsongshjulet.

””

TT: Är du förvånad att sommarträningen svarat så pass bra?

””

"Många som tränar hårt"

Fokus under försäsongen har legat på mängdträning, men också på inslag av kvalitetspass i form av bland annat intervaller och styrka. När träningen förlagts på snö vässar hon på de tekniska delarna i skejt och klassisk stil.

””
Annons

Trots att försäsongen fungerat så pass väl, utan större motgångar, så är längdstjärnan snabb att slänga in en brasklapp apropå detta faktum:

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons