Nyheter

Nye förbundskaptenen bygger nytt

De största profilerna har tackat för sig. När de svenska handbollsherrarna ska spela EM-kval i november finns det i stället utrymme för en yngre generation att ta för sig. - Någonstans måste också den resan starta, säger nye förbundskaptenen Kristján Andrésson.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Den tidigare Guif-tränaren får verkligen rivstarta sitt nya jobb. De 16 spelarna han har valt ut till sin första samling anländer till Lund den 31 oktober. Tre dagar senare möter laget Montenegro när Sverige inleder kvalresan mot EM i Kroatien 2018.

””

Som tidigare aviserat finns inte storstjärnan Kim Andersson, 34, försvarsklippan Tobias Karlsson, 35, och målvaktsveteranen Mattias Andersson, 38 - som alla gjorde sina sista landskamper i OS i Rio de Janeiro - med. Även vänstersexan Fredrik Petersen, 33, har nu bestämt sig för att sluta.

Källman med

Desto mer glädjande är att 35-årige Jonas Källman, som missade OS på grund av en sliten kropp, vill och kan vara med.

””
””

Tanken är att Jesper Nielsen ska axla en än större roll i mittförsvaret, främst tillsammans med Alingsås Max Darj som får den otacksamma uppgiften att försöka fylla forne lagkaptenen Karlssons skor.

””

En debutant

Bland utropstecknen i EM-kvaltruppen finns Lugis reslige vänsternia Simon Jeppsson som är debutant i landslaget.

””

Förutom de 16 spelarna som ska vara med i EM-kvalmatcherna mot Montenegro i Lund och Slovakien (i Kosice den 5 november) är fyra uttagna för att vara med på träningarna.

TT