Nyheter

Tog OS-guld - petas från VM

För ett år sedan tog Simen Hegstad Krüger OS-guld i skiathlon. Men på VM i Seefeld petas norrmannen från distansen. - Jag var förberedd på att det kunde bli så, säger han.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Konkurrensen i det norska skidlandslaget är stenhård och i stället för att ställa den regerande OS-mästaren på startlinjen i skiathlonen är det Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe och Emil Iversen som får chansen i 30 kilometersloppet.

””

"Dålig magkänsla"

Hegstad Krüger slutade på fjärde plats i skiathlonen i norska mästerskapet nyligen, och han tror själv att den missade pallplatsen ligger till grund för VM-petningen.

””
””

Hegstad Krüger får i stället hoppas på en plats i stafettlaget och i den avslutande femmilen.

Brandsdal superreserv

Samtidigt står det klart att Finn Hågen Krogh och Mari Eide får de två sista platserna i det norska sprintlaget på VM.

Krogh vann sprinten i norska mästerskapen nyligen och kom trea i världscuptävlingen i Lahtis i helgen. Han kompletterar det starka norska herrlaget som också består av Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar och Emil Iversen.

””

Mari Eide tog sig in i VM-truppen tack vare femteplatsen i Lahtis. Övriga norska sprintdamer är Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng och Kristine Stavås Skistad.

VM i Seefeld inleds den 20 februari.

TT