Annons
Nyheter

Neymar: Extremt glad att gå till PSG

Neymar blir världens dyraste fotbollsspelare. Paris Saint-Germain bekräftar att brassestjärnan har skrivit på ett femårskontrakt. - PSG:s ambitioner lockade mig, säger Neymar. PSG betalade utköpsklausulen på 2,13 miljarder kronor på torsdagskvällen.(TT)
Publicerad 3 augusti 2017

PSG betalade utköpsklausulen på 2,13 miljarder kronor på torsdagskvällen. Klubben bekräftade senare att 25-åringen skrivit på ett kontrakt på fem år, värt runt 300 miljoner kronor per år efter skatt enligt medieuppgifter.

I ett första uttalande säger Neymar:

Annons

"Jag är extremt glad över att gå till Paris Saint-Germain. Sedan jag kom till Europa har klubben alltid varit en av den mest konkurrenskraftiga och ambitiösa. Och den största utmaningen, vad som motiverade mig mest, var att hjälpa mina lagkamrater att erövra de titlar som fansen vill ha, säger han på klubbens webbplats.

Presenteras före ligapremiären

"Paris Saint-Germains ambitioner lockade mig till klubben, utöver passionen och energin jag känner. Jag har spelat fyra säsonger i Europa och jag känner mig redo för den här utmaningen. Från och med i dag kommer jag att göra allt för att hjälpa mina nya lagkamrater, öppna nya dörrar för min klubb och för att göra klubbens miljoner följare världen över lyckliga", fortsätter han.

Neymar kommer att hålla en presskonferens på Parc des Princes på fredag och presenteras på samma arena inför lördagens ligapremiär mot Amiens.

Transfersagan blev ett drama på torsdagen när ligaföreningen La Liga försökte stoppa övergången i sista stund. Ordföranden Javier Tebas har anklagat den franska klubben för att bryta mot Uefas ekonomiska regelverk Financial Fair Play.

Men La Liga kunde inget göra. Enligt Financial Fair Play får en klubb inte redovisa mer än 30 miljoner euro minus över perioden över tre säsonger. PSG kommer alltså att, likt alla andra klubbar, granskas för årets resultat nästa år.

Anklagas för dolda politiska motiv

Affären har också anklagats för att ha dolda motiv. Att Qatar, som är majoritetsägare i PSG, vill skifta fokus från den diplomatiska krisen i Mellanöstern.

””

Summan PSG betalar för Neymar är mer än dubbelt så mycket som det gamla transferrekordet - när Paul Pogba lämnade Juventus för Manchester United förra sommaren.

Frankrikes president Emmanuel Macron kallade affären "bra nyheter" och tidningen Le Parisien kallade den "århundradets värvning".

Annons

För Barcelona inleder jakten på en ersättare. Den katalanska storklubben värvade Neymar 2013 från brasilianska Santos och han har bildat en fruktad anfallstrio med Lionel Messi och Luis Suárez. Neymar gjorde totalt 105 mål för klubben.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons