Annons
Nyheter

Majortävling skiftar månad

PGA Championship brukar vara herrarnas sista major för säsongen. Från och med 2019 kommer tävlingen att skifta månad från augusti till maj, meddelar PGA of America. En av förklaringarna till att majorn flyttas stavas sportens intåg i OS: "Golfens landskap har förändrats.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017

PGA Championship brukar vara herrarnas sista major för säsongen. Från och med 2019 kommer tävlingen att skifta månad från augusti till maj, meddelar PGA of America.

En av förklaringarna till att majorn flyttas stavas sportens intåg i OS: "Golfens landskap har förändrats. Vi ansåg att det var viktigt att som organisation ta detta beslut", säger PGA of Americas ordförande Pete Bevacqua.

Annons

Det här innebär att majortävlingen blir den andra för säsongen efter US Masters, som spelas i april. De två avslutande majortävlingarna blir US Open och sist ut British Open.

Årets PGA Championship går av stapeln på Quail Hollow Club, North Carolina med start nu på torsdag. Fyra svenskar kommer till spel: Henrik Stensson, Alex Norén, Jonas Blixt och David Lingmerth.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons