Annons
Nyheter

Med sikte på 70 meter och VM-guld

Styrka, stabilitet, självsäkerhet. Daniel Ståhl har fått mer av allt den här säsongen - och det märks. - Mitt mål är att vinna VM-guld, det är inget snack, säger han. Daniel Ståhl har den här säsongen varit betydligt mer stabil på höga nivåer.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Daniel Ståhl har den här säsongen varit betydligt mer stabil på höga nivåer. I tre tävlingar har 24-åringen kastat diskusen längre än 68 meter - som längst 68,36 - och han kommer till torsdagens Diamond League-gala på Bislett i Oslo som trea på världsårsbästalistan.

Förklaringarna är flera, men kan enklast summeras med två ord: hårt jobb. Det räcker att kasta ett öga på det två meter långa kraftpaketet för att se att det inte har fuskats med träningen.

””
””
Annons

Tävlar torsdag och söndag

Daniel Ståhl är inne i en ganska intensiv tävlingsperiod just nu. I nederländska Hengelo i helgen blev han trea på 64,44 och efter tävlingen i Oslo väntar Diamond League-galan hemma i Stockholm på söndag. Det betyder två nya tillfällen att få till den där riktiga fullträffen som får diskusen att flyga längre än tidigare.

””

TT: Sedan är det inte så långt till Ricky Bruchs svenska rekord på 71,26?

””

"Bör snacka medalj"

Det är så han snackar. Ena stunden kan Ståhl verka lite disträ och ge korta oengagerade svar, bara för att sekunden senare blixtra till med kaxiga utspel inför framtiden. Sommarens höjdpunkt är VM i London i augusti och just i det fallet är det kanske inte kaxigt, utan snarare realistiskt, att prata om att stå på pallen.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons