Annons
Nyheter

Misslyckat VM för Sverige

Landslagsledningen och spelarna spände bågen högt inför bordtennis-VM, som var tänkt som ett bra avstamp mot VM på hemmaplan 2018. Så blev det inte. - Vi är inte nöjda med resultaten. Vi slår många på 100-listan men inte de allra bästa på topp 10.(TT)
Publicerad 4 juni 2017
””

Den främsta placeringen blev till slut en kvartsfinal i mixed dubbel. Där fanns en medalj inom räckhåll.

Pressade världsåttan

””
Annons

Mattias Karlsson och Matilda Ekholm i mixed dubbel lyckades inte ta vara på de chanser som gavs i kvarten. Likaså i herrdubbel där Mattias Karlsson i par med Kristian Karlsson hade matchboll fram till kvartsfinal.

Karlsson gick längst av svenskarna i singel och pressade världsåttan Wong Chung Ting, Hongkong, till skiljeset. Och Anton Källberg gav regerande OS- och världsmästaren Ma Long, Kina, en match ända in på mållinjen.

””

Utslagen direkt

Matilda Ekholm satte hög press på sig själv men underpresterade kraftigt och i avgörande lägen saknades den rätta skärpan. Hon slogs ut i första omgången både i singel och i dubbel, där hon var toppseedad tillsammans med Georgina Pota, Ungern.

””

Till nästa säsongs två höjdpunkter, lag-EM i Luxemburg i september och lag-VM i Halmstad i april tänker man använda alla resurser för att komma väl förberedda.

””

Guld för herrarna och medalj för damerna på EM är de närmaste målen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons