Annons
Nyheter

"Perfekt" Nadal förlorade bara ett game

Kan någon stoppa kungen av Roland Garros från att vinna sin tionde grand slam-grustitel? Det är frågan de allra flesta ställer sig efter Rafael Nadals maktdemonstration mot Nikoloz Basilasjvili i den tredje omgången. - Perfektion?(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Ett game. Det var det enda georgiern Nikoloz Basilasjvili, 63:a på världsrankningen, lyckades få med sig i den tredje omgången mot fjärdeseedade spanjoren Rafael Nadal i Franska mästerskapen i tennis.

Mötet på centrecourten Philippe Chatrier i Paris var över redan efter en och en halv timme och setsiffrorna skrevs till 6-0, 6-1, 6-0.

””
””
Annons

I den stundande åttondelsfinalen väntar 17:e-seedade landsmannen Roberto Bautista Agut. Innan dess, på lördagen, fyller Nadal 31 år och ska fira med att se sitt favoritfotbollslag Real Madrid spela Champions League-final mot Juventus.

””

Otäck skada

Regerande herrmästaren Novak Djokovic fick kämpa för att ta sig vidare till åttondelen. Den serbiske världstvåan låg under med både 0-1 och 1-2 i set mot 41-rankade argentinaren Diego Schwartzman.

I fjärde och femte set höjde däremot Djokovic tempot, var överlägsen och vann matchen med setsiffrorna 5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1.

””

Tiondeseedade David Goffin fick ledas ut från innerplan, och avbryta matchen, vid ställningen 5-4 i första set i mötet med argentinaren Horacio Zeballos. I samband med ett backhandslag gled Goffin in, och fastnade, med högerfoten under mattan som baslinjedomarna står på och rasade in i reklamplanket. En magnetkameraundersökning visade senare att belgaren Goffin inte drabbats av någon fraktur.

"Hade gåshud"

På damsidan är titelförsvararen, och Nadals landsmaninna, Garbiñe Muguruza vidare till åttondelsfinal efter seger mot Julia Putintseva, kazakiskan som slog ut Johanna Larsson i den andra omgången.

23-åriga Muguruza, som är fjärdeseedad, skrev segersiffrorna till 7-5, 6-2. I nästa omgång ställs spanjorskan mot 13:e-seedade fransyskan Kiki Mladenovic som besegrade amerikanskan Shelby Rogers i en tajt tresetare, 7-5, 4-6, 8-6.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons