Annons
Nyheter

Nadal nådde tvåsiffrigt i Paris

2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 - och 2017. På söndagen sjönk en segerrusig Rafael Nadal ner på det röda gruset på centercourten på Roland Garros för tionde gången. Och frågan är om han någonsin varit bättre och mer överlägsen än nu.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Finalmötet med schweizaren Stan Wawrinka hade målats upp som en blivande tennisklassiker.

På sätt och vis blev den det. Men mest beroende på att Nadal var så fullständigt överlägsen sin motståndare. Den 31-årige spanjoren vann med 6-2, 6-3, 6-1 och släppte Nadal blott 35 game på vägen mot prischecken på 2,1 miljoner euro (drygt 20,4 miljoner kronor).

””
Annons

"Svårt att prata"

För något år sedan spekulerades det i om den emellanåt skadedrabbade Nadal gjort sitt i den absoluta världstoppen. Men i år har han visat att han är tillbaka på allvar. Finalförlusten i Australian Open har följts av turneringssegrar i Monte Carlo, Barcelona och Madrid - och så söndagens seger som innebär att han klättrar till andra plats på världsrankningen.

Nadal är ensam herrspelare med tio segrar i samma grand slam-turnering och det var tydligt att den tionde betydde något extra.

””

Sedan fortsatte han med att tacka i stort sett allt och alla som haft med turneringen att göra, däribland finalmotståndaren Stan Wawrinka.

Schweizaren, som kom till finalen stärkt av det faktum att han vunnit samtliga sina tre tidigare grand slam-finaler, var märkt av fredagens semifinal där han besegrade världsettan Andy Murray med 3-2 i set efter fyra och en halv timmes spel. Men ingenting kunde ha stoppat Nadal den här dagen - och frågan är om han någonsin har varit bättre.

15 grand slam-segern

Wawrinka stannade till och från upp och skakade på huvudet när han gång efter annan blev överspelad av Nadal, som aldrig gav schweizaren tid och utrymme att utnyttja sin enorma slagstyrka. Wawrinka drevs från hörn till hörn av Nadal, som var den som bestämde tempot i matchen.

””
””

För Nadal var finalsegern i Paris den femtonde i grand slam-sammanhang, något som gör att han går förbi Pete Sampras och nu bara är tre titlar bakom Roger Federer i grand slam-racet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons