Nyheter

Nashville utjämnade NHL-finalen

Nashville tog en ny seger mot Pittsburgh i kampen om Stanley Cup-segern och har nu kvitterat i finalserien. Svenskarna Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg började nationaldagsfirandet i förväg med varsitt mål.(TT)
Publicerad 6 juni 2017
””

Matchen slutade med 4-1-seger för hemmalaget Nashville, och det var Järnkrok som inledde målskyttet 14:51 in i matchen.

Drygt en minut senare svarade Pittsburghs stjärna Sidney Crosby, 1-1, men sedan var det stopp för de regerande mästarna.

I andra perioden fyllde rookien Frederick Gaudreau och Viktor Arvidsson på med varsitt mål för Nashville. Arvidsson har nu gjort tre mål i slutspelet, medan Järnkrok gjort två.

Publiken jublade "Arvy, Arvy, Arvy" efter Arvidssons mål, skriver Aftonbladet.

””

Pittsburgh tog ut målvakten i slutet av tredje perioden och Filip Forsberg kunde, assisterad av Mattias Ekholm, från egen zon sätta 4-1 i tom kasse.

Det var Forsbergs nionde mål under NHL-slutspelet.

Pittsburghs tränare säger att laget skapade många chanser men att den finländske målvakten Pekka Rinne storspelade.

””

Det står 2-2 i matcher och nu återvänder finalen till Pittsburgh. Den femte matchen spelas natten till fredag.