Nyheter

Nordén på 17:e plats i EM-debuten

Lisa Nordén, som tog OS-silver i triathlon 2012, har kört sitt första cykel-EM. Hon kom på 17:e plats på tiden 43,46 och det var drygt tre minuter efter den nederländska segraren Ellen van Dijk, som vann tempoloppet med 58 sekunder.(TT)
Publicerad 3 augusti 2017

Lisa Nordén, som tog OS-silver i triathlon 2012, har kört sitt första cykel-EM.

Hon kom på 17:e plats på tiden 43,46 och det var drygt tre minuter efter den nederländska segraren Ellen van Dijk, som vann tempoloppet med 58 sekunder.

Silvermedaljör blev Ann-Sophie Duyck, Belgien, medan Anna van der Breggen, Nederländerna, var sex sekunder bakom.

Nordén blev uttagen till EM efter att ha vunnit SM-guld i tempo tidigare i sommaren.

Den andra svenskan i EM-tempot, Emilia Fahlin, kraschade i första kurvan och kunde inte fullfölja loppet, rapporterar EM:s Twitterkonto.

Tobias Ludvigsson blev 18:e man i herrarnas tempo - 3,03 minuter långsammare än vinnaren Victor Campenaerts, Belgien.

Campenaerts var två sekunder snabbare än silvermedaljören Maciej Bodnar, Polen och ytterligare två sekunder snabbare än bronsmedaljören Ryan Mullen, Irland.