Annons
Nyheter

Ny fyraårsseger för Bergh

För tre veckor sedan tog Robert Bergh hem segern i årets första stora fyraåringslopp Kungapokalen med Diamanten. På lördagen vann Åbytränaren fyraåringsloppet Ina Scots Ära med Muscle Hustle. 1,2 miljoner kronor i prissumma i de båda loppen och Bergh ligger på andraplats bland landets vinstrikaste travtränare.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

1,2 miljoner kronor i prissumma i de båda loppen och Bergh ligger på andraplats bland landets vinstrikaste travtränare.

När Diamanten vann klassiska Kungapokalen var Robert Bergh avstängd och han överlät tömmarna till Kim Eriksson. På Mantorpstravet satt han själv i segersulkyn och bjöd Muscle Hustle på ett perfekt lopp.

””
Annons

Höll tempot

Rickard Svanstedt höll tempot upp med Baron Gift utvändigt om ledande storfavoriten Cyber Lane. Redan 650 meter från mål var ledaren trött och Baron Gift övertog ledningen med Muscle Hustle fint med i rygg.

””

Förstapriset 300 000 kronor och segertiden starka 1.12,3 på den något kladdiga banan.

Bergh köpte Muscle Hustle på auktion i Lexington i USA för knappt tre år sedan för 60 000 dollar, cirka en halv miljon kronor. Han tränades sedan i Kanada av norrmannen Per Henriksson och hingsten hade ett kanonår i fjol. Det blev sju segrar på 15 starter och 1,6 miljoner kronor inkört.

Rekordlopp

Muscle Hustle travade även kanadensiskt rekord, 1.09,8, på tusenmeters bana (Georgian Downs) under 2016.

””

Storfavoriten Cyber Lane tvingades till en hård öppning och tufft 1.12-tempo i spets. Men den obesegrade fyraåringen tröttnade tidigt.

Carabinieri svarade för en lovande debut i Gulddivisionen. Sexåringen fick ett fint rygglopp i hårt tempo och avgjorde rätt så enkelt över upploppet. Charrua Forland/Hans-Owe Sundberg och Anna Mix/Ulf Ohlsson fajtades om ledningen sista 1 600 metrarna. Det blev för tufft och båda var borta ur segerstriden.

"Makalöst"

””

Carabinieri har tagit två segrar och en andraplats på Vincennes i Paris i vinter. Untersteiner och ägarna vill gärna vara med i Oslo Grand Prix nästa helg men tveksamt om han får en inbjudan till det internationella storloppet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons