Nyheter

Obasi hade show: "En världsstjärna"

Målskytt i comebacken mot Braga i Europa League-kvalet i veckan. Tvåmålsskytt och framspelare två gånger om mot Sirius i återkomsten till allsvenskan. Chinedu Obasi lyfter sitt AIK - igen. - Han sätter nog skräck i många motståndare. Han har hela paketet, säger anfallskollegan Henok Goitom.(TT)
Publicerad 6 augusti 2017

Defensiven var redan allsvenskans tätaste med endast tio insläppta mål.

Med återvändande Chinedu Obasi har AIK nu fått in spetsen man behöver för att på allvar försöka utmana Malmö FF om guldet.

””

Den allsvenska förlusten mot Kalmar följt av det plågsamma uttåget ur kvalet till Europa League tidigare i veckan var inför söndagens match på Studenternas ett öppet sår, lät Norling förstå efter matchen.

"Riktigt, riktigt dåligt"

Att då fullständigt krossa motståndaren Sirius - trea i tabellen inför matchen - med 4-1 var så klart en smärtlindring och en självförtroendeboost som heter duga.

Och en redig käftsmäll på succélaget Sirius.

””
””

Obasi, som sägs ha en underkroppsskada, verkade dock inte känna av några skadeproblem alls under sin comeback i allsvenskan.

För det hann bara gå en handfull minuter innan Obasi revs ner i straffområdet och sedan själv satte bollen stenhårt i vänstra hörnet.

Efter dryga kvarten stod han i samspel med Kristoffer Olsson för framspelet till Stefanellis 2-0-kanon.

Kort innan paus gjorde Obasi även 3-0.

Mål av Goitom

När Henok Goitom bytte ut Stefanellii i andra halvlek var det - givetvis - Obasi som rutinerat bidrog med det inlägg som Goitom kunde brösta in till 4-0.