Annons
Nyheter

Sirius fortsätter glöda: "Ett ödmjukt lag"

90 sekunder kvar av tilläggstiden. Då satte Philip Haglund pannan till och nickade upp Sirius på femteplats i tabellen. - Nu är det på riktigt, nu har det gått så långt av säsongen att ingen kan blunda för att vi har gjort det bra. Vi har visat att vi är ett allsvenskt lag.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Det var annars Halmstad som inledde bäst med ett stadigt grepp om första halvlek och 1-0 av Fredrik Olsson i 26:e minuten.

Men nästjumbons självförtroende är skakigt och när Sirius växlade upp efter pausvilan föll gästernas spel ihop.

Annons

Fem minuter in i andra halvlek sprang sig Moses Ogbu helt fri och lättade elegant in 1-1. På tilläggstid kom nästa kalldusch för Halmstad då Philip Haglund frälste hemmapubliken på Studenternas IP i Uppsala.

Firade med "sälen"

””
””

TT: Moses Ogbu bjöd på en baklängesvolt efter sitt mål?

””

Att nykomlingen Sirius spelat till sig en femteplats efter tolv omgångar, två poäng bakom Östersund och AIK och en pinne före jagande Djurgården är anmärkningsvärt - inte minst då Uppsalalaget haft en skadesituation som hade kunnat knäcka vilket lag som helst:

””

TT: Det säger en del om karaktären i laget?

””

Skadedrabbad

Philip Haglund själv har haft sin beskärda del av skador.

En korsbandsskada sedan tiden i IFK Göteborg följdes av en meniskskada och en fotoperation i Hammarby som följdes av en fotledsfraktur med en lös benbit vid vristen i vintras och därmed ännu mer rehab fram till säsongsstarten.

Siriusmittfältaren kan numera allt om operationer och smärtstillande.

Och med så mycket rehab har längtan efter stunder som den på söndagen hjälpt segerhjälten att hålla modet uppe.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons