Nyheter

Omklädningsrummet protesterar

Donald Trumps "snack i omklädningsrummet" får mothugg - från omklädningsrummet. "Som idrottare har jag varit i omklädningsrum i hela mitt vuxna liv och, öh, det där är inte jargong från omklädningsrummet", skriver Sean Doolittle, pitcher i basebollaget Oakland Athletics, på Twitter.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

"Som idrottare har jag varit i omklädningsrum i hela mitt vuxna liv och, öh, det där är inte jargong från omklädningsrummet", skriver Sean Doolittle, pitcher i basebollaget Oakland Athletics, på Twitter.

Tillsammans med många andra idrottsprofiler reagerar Doolittle på Republikanernas presidentkandidats försvar för de grovt sexistiska uttalanden han avslöjats med.

””

I inspelningarna säger Trump bland annat att han som "stjärna" kan tafsa på och kyssa kvinnor lite hur han vill utan att någon protesterar.

"Det där har inte jag hört i några omklädningsrum", kontrar basketbollspelaren C J McCollum på Twitter.

"Snälla, sluta upp med att säga 'omklädningsrumsnack'", kommenterar Jacob Tamme, som spelar i Atlanta Falcons i NFL, ligan för amerikansk fotboll.

Tamme fortsätter i Twitter-debatten om Trumps kvinnosyn: "Det är inte normalt. Och till och med om det vore normalt, så vore det inte rätt".

TT