Annons
Nyheter

Sjöström slog till med ny supertid

Sarah Sjöström är långt före konkurrenterna inför sim-VM i Budapest. Svenskan utklassade världsrekordhållaren Cate Campbell när hon satte svenskt och personligt rekord på 100 fritt i Barcelona. - De andra ser ut som statister, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Sarah Sjöström, OS-guldmedaljör på 100 meter fjäril i OS i Rio de Janeiro, är i storform inför VM i Budapest om lite mer än en månad - och inte bara på sin paraddistans.

På onsdagen vann hon två nya lopp i Mare Nostrum-tävlingen i Barcelona.

Annons

Allra mest imponerade insatsen på 100 meter fritt, där det blev ett prydligt personligt rekord och världsårsbästa: 52,28 sekunder. Tiden innebär en sänkning med 26 hundradelar och Sjöström har "bara" 22 hundradelar kvar till australiskan Cate Campbells världsrekord från i fjol.

Ger respekt

Den 23-åriga svenskan satte rekordet max en kvart efter att hon vunnit 50 meter fjäril.

””

Cate Campbell var tvåa i tävlingen i Barcelona, distanserad med 1,15 sekunder av Sjöström.

””

TT: Känns det som en världsrekord- och VM-guldsommar?

””

Landslagskollegan Michelle Coleman simmade in som trea i det högklassiga startfältet, på 53,85.

Nytt världsårsbästa

Strax före rekordloppet sänkte Sjöström sitt eget världsårsbästa på 50 fjäril från Monaco i helgen. Med 24,76 sekunder börjar hon närma sig sitt eget världsrekord: 24,43 från SM i Borås 2014. Hon vann loppet med exakt en sekund ned till kanadensiskan Penny Oleksiak.

Jennie Johansson kom tvåa på 100 meter bröst, drygt en sekund bakom ryskan Julija Jefimova. Ordningen var densamma som i Monaco men Johansson var den här gången över sekunden snabbare och slog händerna i kaklet på 1.06,78.

Erik Persson blev trea på 200 meter rygg.

Annons

VM avgörs i Budapest 23-30 juli. Sjöström har hittills inte tagit något VM-guld i frisim på lång bana.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons