Annons
Nyheter

Rogne och Björdal lämnar Blåvitt

Mittbacken Thomas Rogne är klar för polska Lech Poznan och lämnar IFK Göteborg och allsvenskan efter säsongen. Även yttermittfältaren Henrik Björdal, lånet från Brighton, lämnar allsvenska tabellelvan.(TT)
Publicerad 1 augusti 2017

"Thomas är så oerhört professionell i allt han gör, så jag är inte det minsta orolig att fokus ska ligga någon annanstans under den tid han har kvar hos oss", säger Blåvitts tränare Alf Westerberg till klubbens webbplats.

Rogne är inne på sin tredje säsong i Göteborg. Tidigare har han bland annat spelat för Celtic och Wigan. I Lech Poznan blir han klubbkamrat med den förre Blåvittspelaren Nicklas Bärkroth.

Annons

"IFK Göteborg har gett mig så mycket och kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Det var här jag fick tillbaka glädjen till fotbollen efter en lång period med skador. Jag säger dock inte farväl till alla spelare, ledare och supportrar ännu, utan väntar med det till i höst", säger den 27-årige norrmannen.

Rognes mittbackskollega Mattias Bjärsmyr flyttade nyligen till turkiska Sivasspor.

Göteborg har en ansträngd ekonomi och tvingas därför även släppa Henrik Björdal.

"Vi önskade förlänga med Henrik och därefter få till en köpoption. Det gick inte Brighton med på och vi tvingas därför tyvärr avsluta förhandlingarna", säger Gren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons