Annons
Nyheter

Över 1 500 skadade efter panik i Turin

Mer än 1 500 personer skadades, ingen livshotande, när panik utbröt bland Juventusanhängare som samlats i Turin för att följa Champions League-finalen i fotboll. Ett falskt bomblarm utlöste paniken.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Kaoset utbröt på Piazza San Carlo i Turin med tio minuter kvar av Juventus finalmatch mot Real Madrid (1-4). Enligt vittnen ska det ha berott på en fyrverkeripjäs som exploderade, varefter någon eller några ropat att det var en bomb. En video visar hur folk i mitten av folkmassan börjar springa, vilket i sin tur ska ha utlöst en svallvåg som gjorde att folk klämdes mot staket.

Ingen ska vara livshotande skadad, men åtminstone tre personer har allvarligare skador, en av dem är en sjuårig pojke som blev nedtrampad.

Annons

Mer än 1 500 personer har behandlats för lättare skador, enligt lokala myndigheter. Fortfarande på söndagsmorgonen låg det kvar skor, kläder och väskor från människor som flytt torget.

Turins borgmästare Chiara Appendino, tillbaka i staden efter att ha följt finalen på plats i Cardiff, satt i möte med polisen på söndagsmorgonen. Därefter besökte hon det sjukhus där den sjuårige pojken låg och behandlades för skador på huvudet och överkroppen. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt, men stabilt.

Händelsen ägde rum nästan exakt samtidigt som flera personer dödades i en attack i London. Även om Turin inte har drabbats direkt av de senaste årens terrordåd i Europa, känner man av rädslan, säger stadens prefekt Renato Saccone.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons