Nyheter

Ryssland besegrade Damkronorna

De svenska Damkronorna förlorade med 1-4 mot Ryssland i kvartsfinalen i VM-turneringen i Kanada. - Vi fick jobba i uppförsbacke hela tiden, men jag tycker ändå att vi gjorde en fullt godkänd match, säger förbundskaptenen Leif Boork till TT.(TT)
Publicerad 2 april 2016

Efter att ha vunnit alla gruppmatcher fick Sverige se sig besegrat i kvartsfinalen. Matchen mot Ryssland slutade 1-4 (1-2, 0-1, 0-1).

Ryssland inledde målskyttet 3.40 in i den första perioden. Sveriges Johanna Olofsson kvitterade sedan i powerplay drygt två minuter senare, assisterad av Olivia Carlsson.

Ryskorna tog ledningen igen innan periodvilan och satte 3-1 i den andra perioden.