Annons
Nyheter

Blandade Segerkänslor trots vinsten

Och så fick hon vinna hela härligheten till slut. Caroline Seger firade sin första och Lyons fjärde Champions League-titel i Cardiff sent på torsdagskvällen. - Nu kan vi bocka av det. Jag kom hit för att vinna titeln och nu har jag fått göra det och jag är jätteglad för det, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Vid 32 fick Seger äntligen tillhöra den vinnande sidan efter två tidigare misslyckade finalförsök med Tyresö 2014 och Paris SG 2015.

Lyon följde upp finaltriumferna från 2011, 2012 och 2016 med ännu en pokal, men som i förra året final mot Wolfsburg var det på håret. Efter 120 mållösa minuter i den helfranska finalen mot Paris SG väntade straffar och ett vanvettigt drama där det till slut stod mellan målvakterna.

Annons

Katarzyna Kiedrzynek sköt utanför för PSG, Sarah Bouhaddi satte sin straff på Kiedrzynek - och så hamnade Lyonmålvakten underst i en mänsklig hög av lycka. Caroline Seger sprang raka vägen ut från avbytarbänken och hoppade in i firandet efter den dramatiska 7-6-segern.

Glad och besviken

Men landslagskaptenen fick inte spela och det var med blandade känslor hon lämnade Cardiff City Stadium natten till fredagen.

””

Han är Gérard Prêcheur, Lyons tränare.

TT: Är du ute i kylan?

””
””

"Gjort mitt jobb"

TT: Har du frågat?

””

Om den är i Lyon återstår att se. Seger har ett år kvar på kontraktet med Europas främsta klubb och hennes sits kan komma att ändras snabbt.

Finalen var Prêcheurs sista match med Lyon. Till nästa säsong tar Reynald Pedros över.

””

TT: Det ändrar situationen för din del?

””
Annons

Behöll kylan

Lyon dominerade finalen, i synnerhet i förlängningen, men Paris SG stod emot, hade sina chanser och kunde lika gärna ha vunnit.

TT: Var det nervöst att följa matchen från sidan?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons