Annons
Nyheter

Semenya bland Bahtas konkurrenter på 1 500

Meraf Bahta var sexa och bästa svenska friidrottare i OS i Rio. I VM ser Caster Semenya till att konkurrensen blir ännu tuffare. - Hon är duktig på 800, men jag vet inte hur bra hon är på 1 500, säger Bahta.(TT)
Publicerad 3 augusti 2017

Sydafrikanska Caster Semenya, suverän OS-guldmedaljör på 800 meter förra året, dubblerar i VM i London. Knappast ett glatt besked för Meraf Bahta, som redan har gott om starka konkurrenter på 1 500 meter.

Bahta har sänkt sitt personbästa i år, men svenskans tid (4.00,59) placerar henne ändå inte bättre än tia på världsårsbästalistan. Hon springer försök på Olympiastadion på fredagskvällen och går in i mästerskapet med en "ett lopp i taget"-mentalitet.

””
Annons

TT: Chanserna att du kan förbättra fjolårets sjätteplats?

””

Meraf Bahta har haft sjukdomsproblem tidigare i sommar och missat ett par tävlingar, men kommer till VM direkt från ett lyckat uppladdningsläger på hög höjd i schweiziska St Moritz.

””

Hon har årets tredje bästa tid i sitt försöksheat och bör relativt enkelt ta sig vidare till semifinal. Både Semenya och världsettan Sifan Hassan, Nederländerna, springer i andra heat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons