Annons
Nyheter

Skadedrabbad Sagnia vill till final igen

Som 21-åring hoppade Khaddi Sagnia 6,78 och blev VM-sjua. Därefter har hon inte hoppat lika långt igen. - Jag har haft väldigt mycket skador, säger längdhopparen.(TT)
Publicerad 8 augusti 2017

Khaddi Sagnia var ett av de stora svenska utropstecknen i VM i Peking för två år sedan, men utvecklingen har stannat av efter den framgången.

En stor del av förklaringen finns i de återkommande skadebekymren. Ben, knä, fot - har det inte varit det ena, så har det varit det andra. I fjol bröt Sagnia inomhus-VM med lårsmärtor, bommade sedan formtoppen i OS och i år dröjde tävlingsdebuten till i juni.

Annons

Tankarna inför VM är ändå glada, förväntansfulla och försiktigt optimistiska.

””

Regn skrämmer inte

Sommarens bästa hopp (6,72) kom på Ullevi för drygt en månad sedan och Sagnia säger att VM-formen känns väldigt bra. Med stödet från familj och vänner på läktarna hoppas hon i första hand ta sig vidare till final. Och att kvalonsdagen på Londons Olympiastadion ser ut att bjuda på mängder av regn är förstås inget som oroar en äkta göteborgare.

””

Lagom till nästa säsong räknar hon med att vara redo för att på allvar byta hoppfot från höger till vänster, ett planerat byte som orsakats av skadorna.

””

Öppnar för oväntat drag

Hon öppnar sedan - halvt på skämt, halvt på allvar - för att byta fot redan i VM-kvalet om de två första hoppen skulle vara misslyckade.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons