Nyheter

Poängkungen klev fram för Skellefteå

I kvartsfinalerna gick det så där, men när semifinalspelet inleddes klev poängkungen fram. Patrik Zackrissonsåg med ett mål och en assist till att sänka Växjö. Den första matchen slutade 2-0 till Skellefteå.(TT)
Publicerad 1 april 2016

Patrik Zackrisson var en av grundseriens främsta spelare och slutade trea i poängligan med 48 poäng (15 mål + 33 assist) på 52 matcher.

Under kvartsfinalserien blev det tunnare utdelning för Skellefteåcentern. Zackrisson noterades bara för en assist under de fyra matcher det regerande mästarlaget behövde mot HV71. Men det blev desto bättre utdelning under den första semifinalmatchen.

Det började ändå tämligen avvaktande och första perioden var mållös.

I andra perioden lossnade målskyttet för Skellefteå. Första målet kom i samband med att Växjö drabbades av två raka utvisningar.

Patrik Zackrisson fick en assist på Mattias Ritolas välplacerade skott drygt fyra minuter in i perioden.

Tre minuter efter första målet slog Zackrisson till. Mattias Ritola stod för ett magnifikt förarbete och Zackrisson hade fritt skottutrymme i slottet. Skottet var välplacerat och innebar 2-0.

Gästande Växjö var ändå bra med i matchen spelmässigt. Spelet såg bitvis lite ringrostigt ut hos Skellefteå, medan Växjö såg ut att ha tagit med sig en hel del från den övertygande kvartsfinalvinsten mot Linköping.

Skotten efter två perioder var faktiskt i bortafavör efter två perioder, 13-15. Skellefteås målvakt, Markus Svensson, fick en del att göra för att hålla målet fritt från baklängespuckar.

Skellefteå kontrollerade tillställning i den tredje perioden. Växjö tog ut målvakten i ett sista försök. Men hemmalaget höll nollan och vann med 2-0.

Det innebär att Skellefteå bröt en jobbig trend mot just Växjö. Laget föll samtliga tre hemmamatcher mot Växjö i finalen förra säsongen.

Den här gången har laget kopplat greppet i den första semifinalserien. Skellefteå har fem raka semifinalserievinster och har nu påbörjat resan för att försöka ta en sjätte vinst i följd.