Annons
Nyheter

Slår larm inför fotbolls-VM

Ingen lön, arbete under skadligt kalla förhållanden och repressalier för dem som tar upp problemen. Human Rights Watch (HRW) slår larm om arbetsförhållandena inför fotbolls-VM i Ryssland nästa år.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) meddelade förra året att man hade infört ett nytt system för att säkerställa rimliga arbetsförhållanden i samband med arenabyggena inför fotbolls-VM i Ryssland 2018.

Men löften om bland annat officiella Fifa-besök var tredje månad för att se över arbetet har inte varit tillräckligt, säger HRW inför Confederations Cup, också kallat "för-VM", som startar på lördag.

””
Annons

Fifa säger att deras bild inte stämmer överens med HRW:s, även om man fortfarande stöter på "avvikelser från gällande arbetsregler - något som man får räkna med i så här storskaliga projekt".

Det yttersta ansvaret för att rimliga arbetsförhållanden upprätthålls ligger dock på de ryska myndigheterna, säger Fifa.

VM i Ryssland hålls 14 juni-15 juli nästa år och matcherna ska spelas på tolv arenor utspridda i elva städer. Confederations Cup hålls i fyra av dessa: Moskva, S:t Petersburg, Kazan och Sotji.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons