TT-Sport

Sorbet spurtade bäst

TT-Sport Artikeln publicerades

Daniel Redén och Timo Nurmos spelade som vanligt huvudrollen när V75-spelet avgjordes på Solvalla. I Bulwarks lopp blev det en häftig match mellan Sorbet och Zenit Brick. Den förstnämnde spurtade vasst till knapp seger med Örjan Kihlström i sulkyn.(TT)

Zenit Brick spelades till stor favorit efter flera fina segrar i vinter. Mika Forss kunde också köra till spets efter 700 meter och så långt såg det bra ut för Timo Nurmos topphäst.

Men Daniel Redéns Sorbet spurtade som en raket över upploppet och gick från sista till första plats på upploppet.

– Sorbet kändes väldigt fin, banan passade honom bättre och jag förstod att han skulle spurta bra i dag. Det var långt fram till Zenit Brick men jag trodde att vi skulle hinna fram till seger. Det var knappt men vi hann fram. Han gjorde några kanonlopp i fjol (tvåa i Sweden Cup och Sundsvall open trot) och jag tror att han ska kunna göra några bra lopp även i år, sade Örjan Kihlström.

Kunde inte svara

Zenit Brick kunde inte svara på Sorbets vassa spurt men höll farten bra som tvåa.

Sorbet är anmäld till Vincennes kommande helg. Möjligen följer han med i samma transport till Paris som Propulsion. Daniel Redéns storstjärna startar i Prix dâ??Amerique på söndag - trots problem med en lättare förkylning för tre veckor sedan i samband med en start på Romme.

– Klart man blev lite orolig men sista veckorna har varit väldigt bra. Jag har kunnat träna hästen som jag velat. Han gjorde ett skarpt jobb i måndags och det var bra go i honom, han hade faktiskt högre puls än efter ett lopp. Om allt känns bra i sista träningen på måndag så går transporten till Frankrike på tisdag, sade Daniel Redén.

"Readly Express i bra form"

Sveriges andra stora hopp i Prix dâ??Amerique - Readly Express - är i mycket bra form, anser Timo Nurmos.

– Han har fått två lopp på Vincennes och gått i mål utan att vara riktigt trött. Jag var i Frankrike i fredags för att köra ett träningsjobb med Readly och han kändes fin. Jag tror på en bra insats nästa söndag, sade Nurmos om titelförsvararen.

Solvallatränaren hade fem hästar till start på V75-spelet och det blev en vinst med Sebastian Journey. I sulkyn fanns Jorma Kontio som fick ett vilsamt lopp bakom ledande favoriten Vikings Preacher.

Förutom Zenit Brick blev det även andra platser med Hawk Cliff och Erik Sting. Därmed toppar Nurmos den svenska tränarligan.