Annons
Nyheter

Tufft för Stenson att avancera

Blåsigt, svåra flaggplaceringar och en putter som inte riktigt betedde sig som man önskar. Det gjorde att Henrik Stensons jakt på en topplacering i Masters avtog. Efter nio spelade hål av den tredje rundan ligger han på en väldigt preliminär 40:e plats - sex slag över par.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Då ska man också komma ihåg att stora delar av fältet knappt kommit i gång, och att ledaren Jordan Spieth (fyra under par) ännu inte börjat sin runda.

””

Efter stabila par på de två första hålen ställde vinden och puttern - och säkert några saker ytterligare - till det för den svenske världssexan.

Annons

Dubbelbogey

På fairway höll han nästan på att blåsa bort, och trots att han väntade in lite mer mojnad vind så missbedömde han klubbvalet och inspelet gick för långt. Putten var sedan lång, men Stenson råkade slå den alldeles för hårt, så att den till och med rullade av green och det blev till att byta puttern mot en wedge.

Dubbelbogeyn där, samt några missade sänkbara birdieputtar och två raka bogeys, gör att han ligger på tre slag över par för dagen, och sex över sammanlagt.

I ledarbollen går den regerande mästaren Jordan Spieth tillsammans med den forne världsettan Rory McIlroy (tre under). De slår ut strax före klockan 21.

Stjärnfall

Spieth tror att det kan skifta snabbt i toppen.

””

Det har varit ett stjärnfall på den svårspelade Augusta National-banan och storspelare som Phil Mickelson, Rickie Fowler och Zack Johnson är utslagna. Tvåfaldige Mastersvinnaren Bubba Watson klarade kvalgränsen som sista spelare.

Bland överraskningarna finns amatören Bryson DeChambeau på delad åttondeplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons