Annons
Nyheter

Stenson: Om du missar är du halvrökt

Erin Hills kan bli den längsta majorbanan någonsin, dessutom med en omdiskuterat tjock ruff. Golfstjärnorna kommer att sättas på svåra prov i US Open. - Om du missar är du halvrökt på rätt många ställen, säger Henrik Stenson.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Det är första gången som Erin Hills utanför Milwaukee, Wisconsin, är värd för US Open och banan är omdiskuterad redan innan tävlingen har börjat.

Kevin Na har till exempel lagt ut en film på Instagram där han dömer ut den knähöga ruffen på banan som "nästan ospelbar". Amerikanen släpper ner en boll i ruffen, försöker förgäves slå ut bollen en gång innan den vid andra försöket bara försvinner i den supertäta växtligheten.

Annons

De svenska spelarna har också fått bekanta sig med US Open-banans svårigheter under inspelsdagarna inför årets andra major.

””

"Aldrig sett sådan ruff"

Årets hittills formstarkaste svensk, Alex Norén, gör sin femte start i US Open och håller med om att ruffen är någonting utöver det vanliga.

””

US Open brukar av tradition spelas på tuffa och krävande banor och den här veckan är det inte bara ruffen som ställer till problem. Erin Hills kan, beroende på var alla tees placeras, bli den längsta majorbanan i historien med drygt 7 000 meter.

På presskonferensen predikade Henrik Stenson tålamod som ett vinnande koncept.

””

Fyra som bäst

Stensons bästa insats i US Open är en delad fjärdeplats, på Pinehurst 2014.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons