Annons
Nyheter

Stenson om hyllningen: "Inte räknat med"

Ett tifo och musik dundrande ur högtalarna. När spelet inte värmde fick Henrik Stenson ett varmt mottagande av hemmapubliken på Barsebäck. - Det hade jag inte riktigt räknat med, säger världsfemman.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Tifo på golftävlingar är inte direkt vanligt, men när Henrik Stenson vandrade upp mot Barsebäcks 18:e green rullades en banderoll ner på vip-läktaren. "Borta bra, men hemma bäst. Välkommen hem Henrik", stod det på banderollen som även var prydd av en bild på Stenson med British Open-bucklan.

””

Träna på dans

Annons

Vandringen på fairway ackompanjerades dessutom av Vanillla Ice-dängan Ice Ice Baby från 1990. Internationellt går den svenske världsstjärnan under smeknamnet "Iceman".

””

Under den tredje rundan av Nordea Masters var det tusentals åskådare som följde Stenson och hans spelkamrat Richie Ramsay. På lördagen kom 31 400 åskådare till Barsebäck och totalt under tävlingens tre första dagar har över 60 000 människor besökt den svenska Europatourtävlingen.

””

Egentligen har Stenson letat efter formen ända sedan förra sommaren då han blev historisk genom att bli den förste manlige svenske majorvinnaren via sin triumf i British Open. I Nordea är Stenson långt från täten efter resultaten 73-72-75 slag - totalt ett över par.

Träning på tävling

””

Målsättningen inför avslutningen?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons