Annons
Nyheter

Svår svensk lottning i U17-EM

Frankrike, England och Danmark. Det är motståndet som väntar Sverige i EM-slutspelet för U17-landslag. "Det är klart att vi måste överprestera för att gå vidare", säger förbundskapten Magnus Wikman till fotbollsförbundet hemsida.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Slutspelet lottades på fredagen och Sverige - som är med för andra gången - ställs inför riktig tuffa matcher när det drar ihop sig i Azerbajdzjan 5-21 maj.

"Ja. Frankrike, den här kullen, är oerhört bra. De man pratar med här säger att det är ett av de bästa ungdomslandslagen någonsin. England har jag sett tidigare och de har också en oerhört bra årgång och även Danmark är riktigt bra", säger Magnus Wikman.

Annons

"Det är klart att vi måste överprestera för att gå vidare från det här men det finns det väl möjlighet till. Det står ju 0-0 när vi börjar. Det här blir en oerhört bra erfarenhet för både spelare och ledare att få vara med om."

I Wikmans landslag spelar bland andra Alexander Isak, den unge AIK:aren som redan i sin allsvenska debut mot Östersund i torsdags, presenterade sig som målskytt.

Det var också han som sköt målet (1-0 mot Wales) som tog Sverige till U17-EM.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons