Nyheter

Svensk förlust i EM-genrepet

Få målchanser och förlust med 0-2 mot Danmark. Om bara några dagar är det premiär i U21-EM. - Helt klart finns det saker vi måste förbättra, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till C More.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

För två år sedan gjorde Sverige ett riktigt svagt genrep till U21-EM, då laget spelade 2-2 mot Danmark trots en man mer på plan i 75 minuter.

Några veckor senare blev det blågult guld, efter att Sverige bland annat besegrat just danskarna i semifinalen.

Även inför sommarens EM var sista matchen innan premiären mot den nordiska grannen.

Resultatet i ett soligt Helsingborg? 0-2.

””

Svag offensiv

Framåt hade Sverige väldigt svårt att skapa målchanser under hela matchen.

””
””

Han såg hur Rasmus Nissen Kristensen utnyttjade en av Danmarks möjligheter i matchen när Sveriges försvar agerade passivt efter cirka en timmes spel. Från straffområdeslinjen placerade han in bollen med vänsterfoten inför närmare 5 000 åskådare på Olympia.

Tavla av Erlandsson

I slutminuterna kom också andra målet.

Mikkel Duelund drog i väg ett avslut som Sveriges målvakt Tim Erlandsson - en av sex svenska spelare som byttes in redan direkt efter paus - borde ha tagit. Kanske är därmed Anton Cajtoft, som spelade de inledande 45 minuterna, förstavalet för Ericson i premiären mot England den 16 juni.

Sverige åker till mästerskapet på måndag.