Annons
Nyheter

Norén: "Jag åker på alla tävlingar i Sverige"

Nordea Masters flyttas till slutet av augusti nästa år. För världsåttan Alex Norén, 34, spelar datumet ingen roll. - Jag åker på alla tävlingar som är i Sverige, säger han efter årets upplaga på Barsebäck.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Med sin nionde Europatourseger i karriären i bagaget kom stockholmaren Alex Norén, 34, till en ny situation i den svenska Europatourtävlingen på Barsebäck.

Han har vunnit Nordea Masters två gånger i karriären (2011 och 2015), men var nu färsk världsåtta efter storsegern i brittiska PGA-mästerskapen förra söndagen.

””
Annons

"Tappar tålamodet ibland"

Egentligen är det mesta positivt med att spela inför storpublik hemma i Sverige och få träffa vänner utanför banan, men han känner att kravbilden har ökat. Totalt kom 86 100 åskådare till Barsebäck under de fyra dagarna - 19 500 fler än på Bro Hof i fjol.

””

Den högre världsrankningen gör även att Norén nu mycket väl kan tippas som en segrare i årets andra majortävling. US Open avgörs i Wisconsin, USA, 15-18 juni.

””

Förra helgen gick han tio under par på avslutningsdagen och spurtade till seger på Wentworth - trots att han var sju slag från ledningen inför söndagen. På Barsebäck hade det krävts något liknande för att vinna, men Norén fick nöja sig med 71 slag och totalt minus fem.

””

"Svårt att se sig som idol"

Var Nordea Masters spelas 2018 är inte spikat, men efter några år med juni som spelmånad kommer den svenska Europatourtävlingen nästa år att spelas 23-26 augusti. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet.

””

Italienaren Renato Paratore vann årets upplaga på elva under par - ett slag före engelsmännen Matthew Fitzpatrick, som vann i fjol, och Chris Wood.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons