Annons
Nyheter

Gulldén: "Måste bli bättre i försvarsspelet"

Vägen till handbolls-VM i Tyskland blev lekande lätt. Vägen i mästerskapet brukar dock sluta i en återvändsgränd. - Vi måste bli bättre i försvarsspelet i VM, sade mittnian Isabella Gulldén efter storsegern mot Makedonien i VM-kvalet.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Sverige körde över Makedonien fullständigt i kvalet till handbolls-VM i Tyskland. Blågult säkrade sin plats i mästerskapet i december med 30 bollars marginal efter 46-27 inför 2 164 åskådare i Ystad arena (vann borta i lördags med 31-20).

””

"Bygga på lite till"

Annons

För stjärnan Gulldén väntar nu ett tolfte mästerskap med landslaget sedan debuten i Peking-OS 2008. Än väntar dock Blågult på sin första fullträff i ett världsomspännande mästerskap (OS och VM) - medaljerna har kommit i EM (silver 2010, brons 2014).

””

TT: Vad krävs för att ni ska ta ett steg till i VM?

””

Förbundskaptenen Henrik Signell håller med.

””

Årets spelare igen

Spelarna i landslaget går nu på semester. Förutom VM-platsen går "Bella" Gulldén på ledighet med att för tredje gången i karriären bli utsedd till Årets spelare i svensk handboll. Något som endast storspelaren Mia Hermansson-Högdahl (1985, 1987 och 1994) mäktat med tidigare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons