Annons
Nyheter

Missnöjd Murray vidare

Det var inte snyggt och inte övertygande. Världsettan Andy Murray krånglade sig i alla fall vidare till tredje omgången av Paristennisen. Värre var det för hetlevrade Nick Kyrgios, Australien, som slog sönder två racketar på sin väg ut ur turneringen.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Andy Murray, finalist i Franska mästerskapen i fjol, har efter skador och sjukdomar haft svårt att hitta grusformen och åkt ut tidigt i både Madrid och Rom.

Han glänste knappast heller mot hårtslående 50-rankade slovaken Martin Klizan i andra omgången, men vann till slut med 6-7, 6-2, 6-2, 7-6. Brittens backhand fungerade inte och han muttrade under matchen om sitt dåliga rörelsemönster.

Annons

I tredje omgången väntar Juan Martin del Potro, Argentina.

För 18:e-seedade Nick Kyrgios tog det, som vanligt, stopp tidigt i Paris. Australiern har aldrig nått längre än till tredje omgången, nu tog det stopp i andra mot sydafrikanen Kevin Anderson som vann med 3-1 i set. Kyrgios slog sönder två racketar under matchen, ett av dem efter att ha dunkat det i en kyl sex gånger. För det fick han ett poängstraff efter att ha förlorat andra set.

Sjundeseedade kroaten Marin Cilic, som tränas av svensken Jonas Björkman, tog sig vidare till den tredje omgången efter 6-3, 6-2, 6-2 över ryssen Konstantin Kravtjuk.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons