Annons
Nyheter

Yotún lämnar MFF - klar för MLS-klubb

Yoshimar Yotún och Malmö FF kom aldrig överrens om en kontraktsförlängning. Nu lämnar den peruanske landslagsmannen klubben och flyttar över Atlanten och till MLS-klubben Orlando City med omedelbar verkan.(TT)
Publicerad 4 augusti 2017

Yoshimar Yotún och Malmö FF kom aldrig överrens om en kontraktsförlängning. Nu lämnar den peruanske landslagsmannen klubben och flyttar över Atlanten och till MLS-klubben Orlando City med omedelbar verkan.

"Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men "Yoshi" ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där", säger Daniel Andersson.

Annons

Han anlände till Malmö inför säsongen 2015 och var bland annat med och säkrade Malmös SM-guld förra säsongen. Han noterades totalt för 58 allsvenska matcher i klubben.

"Den här säsongen har "Yoshi" vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten. Men man ska inte glömma att han inledde som vänsterback och spelade samtliga sex kvalmatcher på den positionen när vi nådde Champions League", säger klubbens sportchef Daniel Andersson ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons