Annons
Nyheter

Anti-migrantfartyg nobbade hjälp

En ideell organisation som hjälper flyktingar och migranter i sjönöd på Medelhavet försökte undsätta anti-migrantfartyget C-Star på fredagen, men blev när den nått fram tillsagd att dess hjälp inte behövdes.(TT)
Publicerad 11 augusti 2017

Besättningen på det tyska skeppet Sea-Eye uppger att den på fredagen blev tillfrågad av den italienska kustbevakningen att hjälpa C-Star eftersom fartyget var i sjönöd och Sea-Eye låg närmast.

C-Star hävdade däremot på Twitter att fartyget fått "ett mindre tekniskt problem under natten" men att det inte var i sjönöd.

Annons

När Sea-Eye nådde fram, vägrade C-Star ta emot hjälp, säger Michael Buschheuer, organisationen Sey-Eyes grundare på telefon.

””

Fartyget C-Star har chartrats av den högerradikala Frankrikebaserade gruppen Génération Identitaire, som har lovat att "beskydda" Europa från afrikanska migranter. Gruppen vill avslöja vad den påstår vara ett samröre mellan människosmugglare och ideella organisationers räddningsfartyg - ironiskt nog bland andra tyska Sea-Eye.

Exakt var C-Star nu befinner sig är oklart men en källa från gruppen säger till AFP att båten befinner sig "mellan Malta och Libyens kust".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons