Annons
Nyheter

Danmark svartlistar predikanter

Danska regeringen svartlistar ytterligare två predikanter, en amerikan och en pakistanier, som man anser sprider hatpropaganda. Enligt beslutet får de två predikanterna inte resa in i landet under en tvåårsperiod. Danmark har nu stoppat åtta predikanter från att besöka landet.(TT)
Publicerad 15 juni 2017

Danska regeringen svartlistar ytterligare två predikanter, en amerikan och en pakistanier, som man anser sprider hatpropaganda. Enligt beslutet får de två predikanterna inte resa in i landet under en tvåårsperiod.

Danmark har nu stoppat åtta predikanter från att besöka landet.

Annons

Amerikanen som är 49 år, föddes i en kristen familj i Brooklyn, New York men konverterade till islam som vuxen och bor i dag i Storbritannien. Han har tidigare besökt Köpenhamn.

Den pakistanske predikanten, som är 45 år och lever i Pakistan, blev känd 2010 när han under ett besök i Australien sade att jorden skulle renas när alla judar utplånats.

"Målet med hatpredikants-listan är att skydda Danmark mot rabiata förkunnare som vill undergräva våra grundläggande demokratiska värderingar ", säger utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg i ett pressmeddelande enligt tidningen Politiken.

Alla de åtta som fått inreseförbud är män. En är kristen medan övriga är muslimska predikanter.

Listan har kritiserats för att vara slumpmässigt hopsatt då det finns långt fler hatförkunnare i världen än just dessa.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons