Annons
Nyheter

Donald Trump "arbetssemestrar" på golfklubb

USA:s president Donald Trump har dragit sig tillbaka till sin privata golfklubb i New Jersey. Det är därifrån Nordkoreakrisen hanteras, Trump är noga med att poängtera att han inte har semester.(TT)
Publicerad 12 augusti 2017

På papperet kan det se ut som de 17 dagarna på golfklubben i Bedminster, några mil sydväst om New York, kunde vara vilsamma. De dagliga scheman som Vita husets pressavdelning skickar ut har få, om ens några, punkter. Men bakom kulisserna har Trump de senaste dagarna mött sina säkerhetsrådgivare samt stabschef John Kelly, utrikesminister Rex Tillerson och FN-ambassadör Nikki Haley - bland andra. Och utfallen mot Nordkorea har varit många och hätska.

"Hyperkänslig"

Annons

Redan innan krisen kulminerade underströk Trump att han skulle jobba från golfklubben. "Det här är inte en semester - möten och samtal", poängterade han via Twitter. I en annan tweet skrev presidenten att han "arbetar hårt" från New Jersey när Vita huset genomgår en planerad renovering.

I utskicken från den pool av journalister som turas om att vara nära presidenten framgår att Trumps talespersoner inte har velat svara på frågor om huruvida Trump spelat golf. Innan han blev president kritiserade Trump sin företrädare Barack Obama högljutt, både för att han tog semester och för att han slog golfbollar. "Snygg arbetsetik", twittrade Trump om Obama i augusti 2011 efter att ha skrivit att denne hade spelat golf och var på väg på en tio dagar lång semester.

””

43 rundor golf

Enligt golfnyhetssajten GNN hade Trump den sista juli spelat 43 rundor golf sedan att han tillträdde som president i januari. Han uppges ha spelat med såväl vänner som berömdheter och politiska kontakter.

En amerikansk president är naturligtvis aldrig helt ledig. En grupp rådgivare finns alltid i närheten, liksom säkerhetspersonal och journalister.

Trumps medarbetare uppges kalla tiden i Bedminister för en "arbetssemester".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons