Annons
Nyheter

Fångar flydde med hjälp av jordnötssmör

En oerfaren fångvakt. Ihopsamlat jordnötssmör. Det var ingredienserna i en slug plan som ledde till att tolv personer lyckades rymma från ett fängelse i USA. Det var i söndags som tolv fångar lyckades ta sig ut från ett fängelse i Walker County i Alabama.(TT)
Publicerad 2 augusti 2017

Det var i söndags som tolv fångar lyckades ta sig ut från ett fängelse i Walker County i Alabama. Men rymlingarna sågade sig inte genom några galler eller grävde tunnlar under marken - de använde jordnötssmör för att lura en ny vakt att släppa ut dem.

Med hjälp av smörgåspålägget ändrade fångarna numret på en av de dörrar som ledde ut ur fängelset, så att den i stället såg ut som en celldörr. De lurade sedan den intet ont anande vakten - som jobbade i ett kontrollrum med uppsikt över 140 intagna - att öppna fel dörr. Fångarna använde sedan kläder och filtar för att klättra över ett staket krönt av taggtråd.

””
””
Annons

De flesta fångarna fångades in kort efter rymningen och den sista togs in i tisdags. Rymlingarna, som bland annat satt i fängelse för mordförsök, står nu inför ytterligare straff.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons